Sissy Wulms - Progressive Mental Alignment Coach

Artikel voor
e-zine share business management

De ontdekking van jezelf.

Emotionele blokkades hebben we allemaal. Deze hebben vaak een functie van bescherming. Zolang jij er geen last van ondervindt, hoef je hier niks mee te doen. Maar er is een grote kans dat jij het wel voelt. Dan is het goed om te onderzoeken waar deze blokkade jou voor beschermt of beschermde.

Oorsprong in het verleden

Elke emotie – ook de emotionele blokkade- heeft zijn oorsprong in het verleden maar wordt getriggerd door iets in het heden. Alles wat je de hele dag ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt, brengt je onbewust terug naar een gebeurtenis uit het verleden én de emotie die daaraan gekoppeld is.

Durf je nieuwsgierig te zijn?

Wanneer je last ervaart van een emotionele blokkade, gun ik je dat je nieuwsgierig bent én genoeg van jezelf houdt om de oorsprong hiervan te onderzoeken. Durf je die stap te zetten? Ook al ben je bang voor wat je tegen kunt komen?

Dat was ik wel. Het is spannend. En zeker niet altijd leuk! Gelukkig krijg ik er ook kracht van. Zodra ik me bewust werd van de oorsprong van mijn blokkade, hoefde ik geen energie meer te stoppen in het wegduwen of verstoppen van dit gevoel. En dán komt er toch een energie vrij!

Het begint met het toelaten van je emoties.
Maar hoe doe je dat?

  • Wees nieuwsgierig en geduldig.
  • Praat erover en toon je ware emoties.
  • Accepteer dat je verschillende emoties hebt. Ook emoties die je liever niet hebt of waar je je voor schaamt.
  • Word je bewust van waar je de emotie voelt in je lichaam en wat je daar voelt. Laat dit gevoel helemaal toe. Welk moment in je leven komt er nu als eerste bij je op?

#zegjategenjezelf en zoek de manier die bij jou past om de oorsprong van je blokkade te ontdekken. Zodat jij, met een gevoel van rust, vol energie écht verder kunt met je eigen ontwikkeling.

Waarom ik
dit schrijf?

Sissy Wulms - Mijn missie

Mijn missie is om andere ondernemende vrouwen niet zo’n lange zoektocht te laten hebben als ik zelf heb gehad, maar snel en efficiënt van hun probleem af te helpen. Dit doe ik enerzijds door samen op zoek te gaan naar de dieper oorzaak en anderzijds door het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn van vrouwen te vergroten. Voornamelijk door middel van coaching en empowerment met behulp van de Progressive Mental Alignment methode.

PMA is de sleutel die je de ruimte geeft om jezelf verder te ontwikkelen.
Want om te groeien, moet je bereid zijn te veranderen.

PMA is de sleutel waarmee je jezelf van het slot kunt halen. Een sleutel die je de ruimte geeft om jezelf verder te ontwikkelen. Want om te groeien, moet je bereid zijn te veranderen. Je kunt alleen veranderen als je jouw overtuigingen, belemmeringen en angsten aanpakt, in het bewuste én onderbewuste.

Voorlopig blijf ik me nog verder verdiepen in PMA. Ik zeg weer JA, tegen mezelf. Want je kunt het meeste geven aan anderen als je zelf goed in je vel zit!

Op een professionele en flexibele manier werken we samen zodat we beiden zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak blijven ontwikkelen. Neem contact met me op, dan gaan we samen aan de slag!

Elma Harkema, PMA client

Het heeft mij in zo’n korte tijd zoveel laten zien dat ik alleen maar nog meer nieuwsgierig ben geworden naar wat de rest me dan kan brengen. En ik kan eigenlijk niet wachten om nog verder te gaan.

Elma Harkema |  Lees meer

Elma Harkema, PMA client

Ik vond het zo bijzonder dat je, in een hele korte tijd met een paar simpele vragen, al zo dicht bij een kern komt.

| Onderstaande is een transcriptie van de video |

Verwachtingen overtroffen

Ik heb bij Sissy een PMA sessie gedaan. Ik heb dat gedaan omdat ik eigenlijk heel nieuwsgierig was naar hoe een PMA sessie in zijn werk zou gaan. En wat het voor mij zou kunnen opleveren. Daar was ik heel benieuwd naar en nieuwsgierig, dus ik heb met Sissy een sessie gedaan.
En het was niet de eerste keer voor mij, dat ik met iemand één op één, een coaching of een training of een vorm van therapie deed. En dus, misschien was ik van te voren wel een beetje sceptisch over nou, wat voor nieuw kan mij dit brengen.
En nou, het heeft al mijn verwachtingen overtroffen!

In hele korte tijd tot een kern

Sissy is heel rustig en het is heel makkelijk om naar haar te luisteren en je ook te concentreren op wat ze zegt. En ik vond het zo bijzonder dat in een hele korte tijd, met een paar simpele vragen, dat je al zo dicht bij een kern komt. Ik ben ervan overtuigd dat iets nooit op zichzelf staat, maar, het ging zo snel dat je eigenlijk al bij een kern kwam en dat je eigenlijk al aan de slag kon met, nou, die vaste patronen en die routines en de dingen waar je zelf eigenlijk elke dag mee bezig bent maar gewoon aan voorbij gaat omdat je je daar niet bewust van bent. Die legt Sissy gewoon binnen een hele korte tijd, legt ze die op tafel. En wordt je daarmee geconfronteerd.

Onbewust je verleden meedragen

Die confrontatie is overigens niet spannend en niet eng, maar gaat ook heel natuurlijk. Het is een stukje van jezelf en het is een stukje van vroeger en het is heel fijn om je d’r bewust van te worden hoe dat vandaag de dag nog invloed op je leven heeft. Dat was voor mij ook wel één van de grootste inzichten die ik heb opgedaan tijdens de PMA sessie, is dat, ja, dat wat je vroeger hebt meegekregen en nog steeds met je meedraagt, 9 van de 10 keer ben je daar niet bewust van, maar je gebruikt het wel dagelijks. Of het gebruikt jou.
En als je daar niet langer van gediend bent, dan kun je daar afscheid van nemen en dat is ook oké. En dat is goed. En dat geeft ruimte. En daar kun je je eigen keuzes in maken.

Kan niet wachten om verder te gaan

Ik ben er zo door ontroerd geraakt en ook door aangeraakt tijdens de sessie, dat ik het zeker zou aanbevelen aan anderen. Het heeft mij in zo’n korte tijd, nogmaals, zoveel laten zien dat ik alleen maar nog meer nieuwsgierig ben geworden naar wat de rest me dan kan brengen. En ik kan eigenlijk niet wachten om nog verder te gaan en te kijken, als je nog een laag dieper gaat, wat daar nog ligt te wachten om opgeruimd te worden of om wat vraagt om erkenning of herkenning. En zodat je daar je eigen keuzes in kunt maken.

Dankjewel

Ik wil Sissy heel erg bedanken, voor de inzichten, en nou, we gaan zeker nog verder. En dankjewel dat je met je vriendelijke en zachte maar toch heel duidelijke kant van jouw, dat jij op die manier jouw coaching leidt en begeleidt. Dat kan ik alleen maar heel erg in je waarderen. Dankjewel.

Elma Harkema | Ondersteuner voor onderwijzende ondernemers & coach voor ondernemende onderwijzers